AZ ÉLET ROKONKÉNT

A tüdőrák nem csak a beteg egyéni gondja nem csak őt érinti.

A rák az egész családot érinti, és nehéz a rákos beteggel egy családba tartozni. Hiszen rokonként ugyanolyan szorongást érezhetünk, mint az érintett. Szükségünk lehet ugyanolyan segítségre és támogatásra a betegség által kiváltott érzelmek feldolgozásához, mint magának a betegnek. Általában az összes érzelem átélésé megtörténik, amit a beteg érez, a legtöbb közeli hozzátartozó ugyanazt az utat járja be.

Hullámzó ingadozó érzelmek néha minden zavarónak tűnhet, és fél az Ön előtt álló feladattól, hogy mi fog történni a következő napokban, hetekben. Más napokon a bátorsága visszatér, és úgy gondolja, hogy mennie fog és megküzd a helyzettel. Más napokon magányosnak érzi magát, mert nehéz lehet másoknak elmondani az aggódalmait és szorongásait, akik lehet, hogy a környezetében a családban szintén félnek és tanácstalanok.

Ez mind helyénvaló.

Próbáljon minél több információt, tudást szerezni a kezelésekről a terápiás és segítő lehetőségekről. Minél több tudása lesz annál felkészültebb és erősebb lesz. Mindig lesznek nehéz napok! Nem számít, milyen nap van ma, az segít, ha tudja mire számíthat, ha jól tájékozott, ha nem fél kérdezni, vagy segítséget kérni. Ezzel tudja a legjobban támogatni a beteget.