Szűrés

Hunchest tüdőrákszűrő program
  • Évente mintegy másfél millió ember életét követeli a leggyakoribb daganatos betegség, a tüdőrák.
  • Magyarország sajnos világelső a tüdőrák halálozás terén.
  • A betegség a legveszélyeztettebbek az ötven évesnél idősebb dohányzó, vagy korábban dohányzó emberek, férfiak és nők egyaránt.
  • A betegség leghatékonyabb gyógymódja a korai stádiumban történő operáció.
  • Mivel a tüdőrák gyakran alattomosan, tünetek nélkül növekszik, az esetek nagyobb részében csak előrehaladott, már nem operálható stádiumban fedezik fel.
  • Ezért van nagy jelentősége világszerte a tüdőrákszűrő programoknak.

Magyarországon is elkezdődött egy speciális tüdőrákszűrő program az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. A tüdőrák korai kiszűrésére kevésbe érzékeny hagyományos tüdőszűréssel szemben ez a szűrés a más vizsgálattal esetleg nem látható elváltozásokat is kiszűrni képes alacsony sugárdózisú CT vizsgálattal történik.
Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben elindult HUNCHEST tüdőrákszűrő program keretében 50 évesnél idősebb férfiak és nők számára végzünk előzetes jelentkezés és időpont –egyeztetést követően CT-vel, komputertomográfiával történő szűrővizsgálatot.

A vizsgálat ingyenes.

A vizsgálat feltétele, hogy Ön vagy jelenleg is dohányos, vagy a dohányzásról 15 éven belül szokott le, és élete során átlagosan 25 évig napi 1 csomag cigarettát elszívott. Pontos dohányzási szokásairól az adminisztrátor fog érdeklődni.
A szűrővizsgálat célja a tüdőrák korai felismerése.
A felvételeket tapasztalt szakorvos elemzi.
Betegség gyanúja esetén, amelyről haladéktalanul értesítjük az érintetteteket, kontroll vizsgálatra, szükség esetén kivizsgálásra kerülhet sor.
Ilyen estekben várakozás nélkül sor kerül a szükséges vizsgálatokra.
Ha ötven évesnél idősebb, vagy ötven évesnél idősebb rokona van, javasoljuk, hogy saját biztonsága érdekében Ön, vagy rokona vegye igénybe ezt az egyszerű, semmilyen kellemetlenséget nem okozó, káros következménnyel nem járó néhány perces vizsgálatot!

Az alacsony sugárdózisú CT vizsgálattal járó HUNCHEST tüdőrákszűrő vizsgálatra telefonon,
Munkanapokon 8:00 óra és 14:00 óra között hívja a 06-30-153-0951 telefonszámot.
Köszönjük érdeklődését!
Országos Korányi Pulmonológiai Intézet