Ne várj, vizsgáltasd ki magad!

Tudtad, hogy Európában a tüdőrák a legmagasabb halálozási arányú az összes rákos megbetegedés közül?


Miért? Sokan nincsenek tisztában a tüdőrák tüneteivel és kockázati tényezőivel.

Miért érdemes kivizsgáltatnod magad?

A tüdőrák halálozási aránya több mint 50%, mivel sok embert késői stádiumban diagnosztizálnak, amikor a túlélésre más kisebb az esély.1

Az emberek gyakran azért nem vizsgáltatják ki magukat, mert nem tudják, hogy veszélyeztetettek. A tüdőrák kialakulásához nem kell dohányozni vagy passzív dohányzásnak kitéve lenni – bárki, akinek tüdeje van, tüdőrákos lehet.

Mit tehetsz?

Ha ezeknek a tüneteknek bármelyikét tapasztalod, vagy ha ezen kockázati tényezők bármelyikének ki vagy téve, ne várj, vizsgáltasd ki magad! A korai diagnózis nemcsak az életedet mentheti meg, hanem az életminőségedet is javíthatja.

Hogyan vizsgáltathatod ki magad?

Beszéld meg tüneteidet orvosoddal, aki beutalhat téged egy szakorvoshoz. Ő vizsgálatokat végezhet a tüdőrák kimutatására.

Ki tud segíteni a kivizsgálásodban?

Ha bármilyen kérdésed vagy aggályod van azzal kapcsolatban, hogy miként vizsgáltasd ki magad, látogass el hozzánk a következő címre Lung Cancer Europe, vagy további információkért és segítségért lépj kapcsolatba valamelyik Tagszervezetünkkel a saját országodban .

1Lásd még https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Cancer_statistics_-_specific_cancers#Lung_cancer

„Célunk, hogy mindenkit felvilágosítsunk a tüdőrák tüneteiről és kockázatairól, hogy minél többen vizsgáltassák ki magukat minél előbb a tüdőrákra.”

Anne-Marie Baird

A Lung Cancer Europe (LuCE) elnöke

Tudj meg többet:

Ezt a kampányt támogatják:

Partnerünk: